Category: Blogging

Woolrich: een merk met geschiedenis

Woolrich

Woolrich is een Amerikaans merk met een rijke geschiedenis. In Pennsylvania bouwt de oprichter, John Rich zijn eerste molen om wol te kunnen verwerken. Het wol werd vervolgens verwerkt tot sokken en dekens voor onder meer jagers en houthakkers uit de nabije omgeving. Na een tijdje ontstond er een compleet dorp en deze werd gebouwd rondom de molen. Het dorp kreeg de naam Woolrich. De molen bestaat vandaag de dag nog steeds.

De geschiedenis van het merk Woolrich

Wol heeft een belangrijke positie binnen het merk Woolrich. Het merk bestaat al sinds 1830 en is bedacht door de heer John Rich. John Rich is afkomstig uit Engeland en hij kwam na verloop van tijd terecht in de Amerikaanse staat Pennsylvania. Al meer dan 190 jaar worden premium artikelen gemaakt met een grote passie voor het buitenleven. Het wol moet daarbij bovendien warm en comfortabel aanvoelen, zodat iedere buitenactiviteit aangenaam verloopt. Woolrich leverde in de geschiedenis sokken, dekens en jassen aan Amerikaanse soldaten. De producten inspireren de gebruiker om hun doelen te behalen, ongeacht de weersomstandigheden. Woolrich behoort daarnaast tot een van de oudste, Amerikaanse kledingmerken. Een goed voorbeeld is het iconische Buffalo check met het kenmerkende rode en zwarte patroon. De designer van Woolrich haalde zijn inspiratie vanuit een kudde buffalo’s.

Duurzaamheid en Woolrich

Woolrich haalt al ruim tweehonderd jaar inspiratie vanuit de natuur. Het merk onderneemt steeds meer stappen om de planeet op een verantwoorde manier te beschermen. Dit uit zich in het voortdurend op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het milieu. De lancering van het Woolrich Outdoor Foundation is een grote stap voorwaarts. Er wordt hard gewerkt aan een duurzame en betere toekomst, waarbij iedereen betrokken wordt. De ethiek van het bedrijf is gericht op puurheid en consistentie. De collecties zijn stijlvol en er wordt bij iedere collectie van Woolrich rekening gehouden met het duurzame aspect. Ook is het van belang dat de kleding een stukje tijdloosheid uitstraalt, zodat ieder artikel meerdere seizoenen mee kan gaan. Er wordt geïnvesteerd in de laatste technologische productietechnieken, waardoor de artikelen iedere weersomstandigheid kunnen overwinnen. Nuttige functies en stijl worden eveneens gecombineerd. Aan de verpakkingen wordt tevens aandacht besteedt. De verpakkingen voor kleding worden gemaakt van verantwoord materiaal. Kledinghangers van het merk zijn gemaakt van gerecycled plastic.

Producten van Woolrich

Langere tijden buiten doorbrengen op een bewuste manier, zowel in steden als de natuur is mogelijk met de producten van Woolrich. De producten van Woolrich worden gemaakt met milieuvriendelijke stoffen. De weefsels hebben daarbij een lage impact op het milieu. De ecologische voetdruk van ieder kledingstuk wordt daarmee vele malen kleiner. Bij de kledingstukken krijgt men onderhoudsinstructies mee. De onderhoudsinstructies zorgen ervoor dat de producten veel langer meegaan. Het merk Woolrich maakt diverse jassen, truien, T-shirts en broeken, voor zowel dames als heren. De Arctic Parka werd al in de jaren 70 gemaakt voor werknemers in Alaska. Hier werden temperaturen tot 40 graden onder het vriespunt gemeten. De parka heeft een kenmerkend design en heeft verschillende veranderingen ondergaan, waaronder het gebruik van ecologische materialen. Er wordt gebruikgemaakt van gerecycled polyester, nylon, biologisch katoen en het merk maakt gebruik van de Responsible Wool Standard of Nativa. Het dons en de veren zijn volledig traceerbaar en gecertificeerd door het IDFL Laboratory and Institute.

Navigation